Why You Should Leave Your Acne Breakouts Alone

Vitamin derivatif dalam bentuk topikal retinoids memulihkan siklus hidup folikel dengan mencegah atau mengurangkan hyperkeritinization. Mulut berkesan-sebaliknya, kelenjar mengecut, mengurangkan air yang tinggi, sel serpihan dan metabolik oleh-produk dari sekitar kulit tisu, yang seterusnya mengurangkan jumlah komedo dihasilkan . Sistemik terapi merujuk kepada jerawat ubat-ubatan yang diambil secara lisan. Antibiotik seperti tetrasiklin, minocycline, doxycycline atau erythromycin bisa merawat sederhana untuk jerawat yang teruk dengan mensasarkan bakteria dan mengurangkan radang. Lain sistemik terapi termasuk pil yang boleh mengurangkan jerawat di beberapa wanita, spironolactone, anti-androgen hormon pil, dan isotretinoin (tinggi-dos preskripsi vitamin).

ACNES

Sistemik dan topikal antibiotik hanya perlu digunakan dalam kombinasi dengan gel dan retinoids dan untuk maksimum 12 minggu. Kerana risiko teratogen, pesakit, farmasi, dan prescribers perlu mendaftar dengan AS Makanan dan Obat Administrasi adalah risiko pengurusan program iPLEDGE sebelum melaksanakan isotretinoin terapi. Ada terhad bukti fisik kaedah (contohnya terapi laser, terapi cahaya, kulit kimia) dan pelengkap terapi (contohnya disucikan racun lebah, rendah bina beban diet, minyak pokok teh). Kerana kompleks penyebaran penyakit ini penyakit, pengurusan juga pelbagai, termasuk narkoba yang mengontrol hormon pertumbuhan bakteri, dan radang tindak balas yang terhasil dari chemotactic faktor yang dihasilkan oleh bakteria ini. Antibiotik Oral adalah rawatan standard bagi yang sederhana jerawat atau dalam kes di mana topikal kombinasi tidak diterima atau tidak efektif . Ia dikenali yang sistemik erythromycin dan pelbagai generasi tetracyclines berkesan dalam rawatan radang jerawat .

Mereka juga boleh mengacaukan ini lapisan sel yang membentuk tembok folikel. Sel kerosakan, metabolik hasil sampingan, dan bakteria deposit yang disebabkan oleh pertumbuhan yang cepat daripada C. Ini radang boleh membawa untuk gejala yang berkaitan dengan beberapa biasa kulit keadaan seperti folliculitis dan jerawat vulgaris. Dengan penekanan pada jerawat, menaip P. jerawat mengasingkan pada pasien dengan jerawat yang telah menghasilkan 15,22,23 profil yang berbeza. Kes kajian kawalan melaporkan kehilangan P. jerawat phylotype kepelbagaian pada pasien dengan radang teruk jerawat, dan ada penguasaan phylotype IA1 berbanding sihat kawalan.

Jerawat boleh didapati dalam bronchoalveolar pembersihan kira-kira 70% daripada pesakit dengan sarcoidosis dan dikaitkan dengan penyakit aktiviti, tetapi ia juga boleh didapati dalam 23% kawalan. Jerawat yang menyebabkan ini jangkitan jika tidak steril tisu yang sama spesies yang terdapat pada kulit individu yang tidak mempunyai berjerawat dan oleh itu mungkin menjadi bahan-bahan lokal. Sederhana untuk jerawat yang teruk vulgaris muncul untuk menjadi lebih biasanya dikaitkan dengan getir strain. Selain dari sasaran aktiviti di jerawat, P. jerawat memainkan menarik peranan di udara yang microbiome kulit, berinteraksi dengan yang lain kulit mikroorganisme seperti Maka epidermidis, badan manusia pyogenes dan Pseudomonas spesies. Epidermidis boleh had overcolonization dengan P. jerawat strain dan mengurangkan P. jerawat yang disebabkan IL-6 dan TNF-ambil gambar pengeluaran oleh keratinosit.

Bagaimanapun, P. jerawat juga bertanggungjawab untuk jangkitan dengan implan. Berpanjangan aerobik dan anaerobik agar budaya selama 14 hari dan bru budaya meningkatkan kadar pengesanan. Dalam artikel ini, kita memeriksa patogenik peranan P. jerawat di implan-berkaitan jangkitan seperti prostesis bersama, jantung peranti, implan payudara, kalau kanta, saraf peranti, dan tulang belakang implan. Rawatan jangkitan yang teruk disebabkan oleh P. jerawat termasuk gabungan bakteria dan pembedahan . Suntikan penisilin G dan ceftriaxone adalah pilihan pertama untuk jangkitan yang teruk, dengan vancomycin dan daptomycin sebagai alternatif dan amoxicillin, rifampicin, clindamycin, tetrasiklin dan levofloxacin untuk rawatan oral.

Isotretinoin, diambil secara lisan, datang dekat untuk” penyembuhan ” untuk jerawat yang wujud dan digunakan untuk merawat jerawat yang teruk. Wanita yang boleh menjadi hamil mesti ambil langkah berjaga-jaga khas apabila mengambil isotretinoin, seperti ini boleh menyebabkan bahaya besar untuk janin. P. jerawat adalah rod-berbentuk bakteri yang hidup dalam kelenjar tertanam dalam folikel rambut, menghasilkan berminyak, sticky bahan yang dipanggil air yang tinggi.