Bisnis

Facebook Sebagai Permohonan Maaf Ai Label Laki-laki Hitam ‘monyet’

April 2021, paling Facebook pengguna akses sosial platform hampir secara eksklusif melalui alih. Adanya Facebook di telefon bimbit telah dibenarkan syarikat untuk membuat sebuah awal tuntutan untuk bergerak-pertama online pasaran seperti India. Facebook siaran Facebook Facebook aplikasi berdasarkan asal Facebook ciri-ciri seperti Facebook Messenger. Pelbagai Facebook yang berkaitan dengan aplikasi memastikan bahawa syarikat adalah salah satu yang paling popular penerbit di seluruh dunia berdasarkan turun.

Dengan kasar margin di atas 80%, Facebook beroperasi dengan margin 30% ditambah. Messenger melengkapi perbualan biasa dan membolehkan untuk membuat individu dan kumpulan panggilan dan kumpulan panggilan suara dan video. Android aplikasi telah dibina-sokongan untuk SMS dan “chat kepala”, yang bulat foto profil ikon yang muncul pada skrin tidak kira apa yang aplikasi terbuka, ketika kedua-dua aplikasi sokongan beberapa akaun, perbualan dengan pilihan akhir-akhir penyulitan, dan”segera permainan”. Ada ciri-ciri, termasuk mengirimkan uang dan meminta pengangkutan, terhad ke Amerika Syarikat.

Pengguna boleh mengambil foto dengan sentuhan isyarat atau dengan suara perintah “Hei Facebook”. Dalam usaha untuk orang-orang di dalam bilik untuk menyedari bahawa gambar atau video yang diambil, putih MEMBAWA lampu di depan bingkai. Video boleh sehingga 30 saat.Foto dan video yang diambil dengan kacamata dihantar ke pintar baru aplikasi yang disebut Facebook Lihat, yang menawarkan penting editing dan ciri-ciri perkongsian. Di samping foto dan rekaman video, gelas membenarkan anda untuk mengambil panggilan atau mendengar musik dan video, atau dengan built-in speaker dan mikrofon. Ray Larangan cerita berpasangan dengan aplikasi yang disebut Facebook Lihat, yang mempunyai foto dan video yang anda ambil. Anda mengikut arahan untuk menyambung gelas untuk iPhone atau telefon, dan kemudian menggunakan aplikasi untuk import media.

Facebook telah berjanji perubahan untuk platform; jurucakap Simon Dilner memberitahu Radio New Zealand yang bisa melakukan pekerjaan yang lebih baik. Beberapa syarikat, termasuk bank ARENA dan ASB, telah berhenti iklan di Facebook selepas syarikat telah dikutuk oleh orang awam. Setelah serangan, Facebook mula menyekat putih nasionalis, putih rasis dan putih pemisah kandungan, mengatakan bahwa mereka tidak dapat bermakna dipisahkan. Yang lebih tua dasar telah dikutuk oleh hak-hak sipil kumpulan, yang digambarkan ini pergerakan sebagai fungsi kurang jelas. Selanjutnya larangan telah dikeluarkan pada pertengahan bulan April 2019, dengan beberapa British jauh-benar organisasi dan bergabung individu diharamkan dari Facebook dan pujian atau menyokong mereka dilarang. Untuk keselamatan tambahan, foto dan video dienkripsi pada gelas pintar.

Pada tahun 2020, Washington Post melaporkan bahawa Kaplan pasukan melemahkan usaha untuk membendung raya gangguan dan polarisasi dalam Facebook, mengatakan mereka bisa menyumbang kepada anticonservative berat sebelah. Pada tahun 2018, ia digunakan yang sama argumen untuk memakai memegang proyek untuk Facebook cadangan model, walaupun penyelidik merasakan ianya akan mengurangkan platform split, menurut the Wall Street Journal. Tuntutan terhadap politik berat sebelah juga lemah cadangan untuk mengubah kedudukan model untuk feed berita, yang Facebook data ilmuwan percaya akan menguatkan platform terhadap manipulasi taktik Rusia digunakan dalam 2016 KITA raya. Zuckerberg obsesi dengan mendapatkan seluruh dunia untuk menggunakan Facebook telah menemukan senjata baru yang kuat.

Mesin belajar, yang dapat meramalkan yang iklan terbaik yang diterima oleh yang pengguna dan itu membuat mereka lebih berkesan, bisa menjadi alat yang sempurna. Tak lama selepas pelancaran, QuiƱonero telah dinaikkan pangkat untuk memimpin sebuah tim yang sama seperti yang dia telah membawa di Microsoft. Tiga telah meletakkan dasar bagi ujian proses ini melalui Facebook, yang terbesar di jaringan sosial. Namun sejauh ini, tidak ada bukti eksperimental yang emosi atau perasaan yang menular dalam ketiadaan langsung interaksi antara alaminya dan sasaran. Emosi boleh dihantar kepada orang lain melalui emosi penularan, yang menyebabkan mereka untuk mengalami emosi yang sama seperti orang-orang di sekitar mereka.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button