Bisnis

Facebook Gelas Pintar

Facebook membolehkan pengguna untuk mengawal akses untuk catatan individu dan profil mereka melalui privasi anda. Facebook hasil bergantung pada sasaran iklan, di mana data pengguna dianalisis untuk memberitahu sasaran. Kemudahan ini berbeza oleh negara, sebagai beberapa negara-negara memerlukan syarikat untuk memberikan data, sementara GDPR peraturan Kesatuan Eropah memerlukan tambahan perlindungan data. Pada bulan Mei tahun 2018, syarikat mengumumkan di F8 bahawa ia akan menawarkan sendiri dating service. Facebook Dating termasuk privasi ciri-ciri dan rakan-rakan anda tidak boleh melihat rakan-rakan mereka ‘ dating profil.

Pembebasan yang pertama gelas pintar, yang bermula di $ 299 ($299, $ 449), menunjukkan bagaimana Facebook terus bertaruh pada realiti. Zuckerberg telah bersemangat tentang masa depan yang mana realiti gelas membolehkan orang untuk bermain games pada mereka sofa bersama hologram rakan-rakan mereka atau berkongsi pengalaman di media sosial tanpa deraan telefon mereka. Walaupun Facebook Pintar gelas tidak termasuk kesan AR, mereka membawa syarikat lebih dekat untuk matlamat ini. Facebook pengguna harus mendaftar sebelum menggunakan jaringan sosial dan bisa membuat profil peribadi untuk berinteraksi dengan pengguna lain, yang boleh menambah mereka sebagai kawan.

Facebook pengguna juga boleh menyertai kumpulan pengguna dengan tempat kerja, perguruan tinggi atau sekolah dan mengkategorikan mereka Facebook kenalan ke dalam senarai. Pengguna boleh menghantar status terbaru atau yang lain kandungan dan menghantar satu sama lain pesan. Facebook Facebook Instagram Facebook pengguna boleh juga berinteraksi dengan pelbagai aplikasi, termasuk permainan sosial atau yang lain Facebook-perkhidmatan milik seperti perkongsian foto aplikasi Instagram. Facebook kata dalam blog post yang gelas membolehkan orang untuk” menangkap spontan detik-detik kehidupan dari yang unik perspektif orang pertama, ” dengar muzik, berbicara dengan orang-orang, dan berkongsi foto dan video di media sosial menggunakan Facebook Melihat aplikasi. Facebook kita Facebook Gelas Pintar bekerja dengan Facebook Lihat, yang membolehkan pengguna untuk berbagi cerita, gambar, dan lebih dari pandangan mereka di media sosial. Facebook Facebook Instagram Instagram aplikasi menjadikannya mudah untuk berkongsi kandungan di Facebook, Instagram, Mel, Rasul, Twitter, TikTok dan Keluarga.

FTC tuntutan yang Facebook biasanya tidak memeriksa para pembangun atau mereka aplikasi sebelum memberi mereka akses untuk data yang banyak pengguna. Facebook Facebook dasar-dasar dan syarat-syarat bukan diperlukan pembangun untuk bersetuju hanya apabila mereka didaftarkan aplikasi mereka dengan Facebook platform. Syarikat mendakwa untuk bergantung pada urusan akibat untuk pelanggaran dasar, mana ia kemudian menyedari selepas pembangun telah menerima data tentang Facebook pengguna. Facebook, bagaimanapun, telah tidak konsisten dikuatkuasakan seperti polisi dan selalu bergantung pada sama ada Facebook telah mendapat manfaat kewangan dari perjanjian dengan pembangun di menguatkuasakan polisi, dan itu amalan ini melanggar keperluan 2012 untuk mengekalkan yang mencukupi privasi program.

Quiñonero kejayaan dengan berita-ditambah pula dengan mengagumkan baru penyelidikan AI di luar syarikat – menarik perhatian Zuckerberg dan Schroepfer. Facebook sekarang memiliki lebih dari 1 bilion pengguna, lebih dari delapan kali ganda saiz apa-apa rangkaian sosial yang lain, tetapi mereka ingin tahu bagaimana untuk terus pertumbuhan ini. Eksekutif memutuskan untuk melabur dalam AI, sambungan Internet dan virtual realitas. Kita menaikkan kami adil nilai anggaran dari Facebook untuk $407 dari $390.

Di samping itu, pada akhir tahun 2012, Facebook dilancarkan pelbagai perkhidmatan seperti “Privasi jalan Pintas “dan 2014″ Privasi Pemeriksaan”, yang dibenarkan pengguna untuk lebih baik mengurus mereka privasi anda. Facebook Facebook perkhidmatan, bagaimanapun, didakwa tidak mendedahkan bahawa bahkan jika pengguna memilih yang paling ketat berbagi pengaturan, Facebook boleh berkongsi maklumat pengguna dengan aplikasi pengguna Facebook kawan—kecuali mereka juga pergi ke “Apps halaman” dan memilih untuk perkongsian itu. Facebook kita Facebook Facebook kawan: FTC tuntutan bahawa syarikat tidak menunjukkan di mana-mana pada privasi anda halaman atau di “kira-Kira” profil halaman Facebook bisa terus berkongsi maklumat dengan pembangun pihak ketiga di Facebook melalui platform aplikasi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button