Kesehatan

Efektivitas Beberapa Produk Pembersih Wajah Antiacne Terhadap Bakteri Penyebab Jerawat Propionibacterium Acnes

Pada akhir 3 bulan, bakteria kumpulan telah jauh lebih besar klinis peningkatan berbanding plasebo. Beberapa penulis telah berjaya dengan 2-3 bulan oral tetracyclines dan mengesyorkan ini dalam kombinasi dengan topikal gel dan/atau clindamycin. Penglibatan jerawat Propionibacterium dalam patogenesis jerawat kontroversi, disebabkan oleh dominasi sebagai seorang penduduk kulit yang sihat. Kajian ini diuji hipotesis yang tertentu evolusi garis spesies yang berkaitan dengan jerawat, sementara yang lain serasi dengan kesihatan.

ACNES

Filogenetik semula berdasarkan sembilan gen yang berbeza dilakukan di 210 mengasingkan P. jerawat dari baik-ciri-ciri pasien dengan jerawat, pelbagai jangkitan oportunis dan dari pembawa yang sihat. Tidak dijangka geografi dan temporal meluas taburan beberapa klon telah ditunjukkan. Penduduk termasuk tiga bahagian utama, yang, termasuk satu wabak klon, sangat berkaitan dengan sederhana untuk jerawat yang teruk, sementara yang lain telah dikaitkan dengan kesihatan dan oportunis jangkitan. Dikotomi ini dikaitkan dengan diperhatikan sebelum ini perbezaan di dalam vitro radang-mendorong sifat.

Ketika berlebihan minyak yang kacau dengan sel-sel kulit, kotoran dan sampah, plug bentuk yang boleh menjadi terinfeksi dengan jerawat Propionibacterium (P. jerawat) bakteria, plug menjadi radang dan membengkak, menyebabkan satu wabak. Ini dapat terjadi di mana-mana umur dan sama-sama biasa di lelaki dan wanita, ia boleh ditandai oleh penampilan jerawat, bisul, whiteheads dan lainnya luka-luka dan paling biasa di dagu dan rahang kawasan. Senjata pilihan rawatan untuk rawatan jerawat teguh dan bergantung pada jenis dan tahap jerawat. Topikal tretinoin, yang bekerja dengan beralih ke sel-sel kulit lebih cepat untuk mencegah liang tersumbat, adalah tulang belakang di mana-mana jerawat regimen dan telah manfaat tambahan merawat kedutan halus dan mencerahkan dan mencerahkan kulit.

Kami pemahaman tentang peranan P. jerawat di manusia adalah penyakit mungkin terus meningkat seperti baru persatuan dan patogenik mekanisme ditemui. Jerawat berlaku apabila folikel rambut tersumbat dengan minyak dan sel-sel kulit mati. Ini membawa untuk orang-orang menjengkelkan jerawat, bintik hitam dan whiteheads. Penyebab utama tempat boleh berlebihan pengeluaran minyak, tersumbat liang, pengumpulan bakteria dan berlebihan androgen hormon. Tekanan emosi mungkin tidak secara langsung menyebabkan, tetapi ia bisa membuatnya lebih buruk.

Itu klinis ciri-ciri dan kelaziman jerawat vulgaris telah mendapat perhatian meningkat dalam beberapa tahun terakhir. Pilosebaceous unit folikel rambut di kulit yang berkaitan dengan minyak kelenjar 12. Jerawat di Jordan dengan yang di negara-negara lain; rintangan dalam Jordan di atas rata-rata untuk erythromycin, clindamycin dan doxycycline dan hampir sama dalam hal minocycline. Itu keputusan menunjukkan bahawa sering menggunakan antibiotik tertentu telah membawa untuk kemunculan jenis tahan berbanding minocycline, yang tidak begitu banyak digunakan. Di luar jerawat, erythromycin dan clindamycin adalah yang biasa digunakan antibiotik.

Dalam kes-kes yang teruk, mendukung konseling mungkin diperlukan untuk pesakit dan bapa. Secara khusus, melalui dua kali buta plasebo dikawal belajar, Enshaieh dan rakan-rakan mendapati bahawa 5% teh minyak pokok menunjukkan kesan yang besar dalam mengurangkan kedua-dua radang dan bukan meradang luka-luka menunjukkan jerawat. Kesan minyak pokok teh atau yang lain rawatan di jerawat vulgaris boleh diukur dengan menilai jumlah jerawat luka-luka atau jerawat tahap indeks 6. Selepas rawatan dengan minyak pokok teh, Enshaieh dan rakan-rakan diperhatikan yang artinya jumlah luka mengira menurun oleh 43.64% setelah rawatan dengan minyak pokok teh, membuat keberkesanannya pokok teh minyak jauh berbeda dari yang plasebo rawatan. Di samping itu, teh pohon minyak ditemukan untuk mengurangkan berarti jerawat tahap indeks oleh 40.49%, sementara kumpulan plasebo menunjukkan pengurangan ASI 6 oleh 7.04%.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button