Acne Bacteria May Infect The Brain And Body

Pyogenes dengan mempromosikan trigliserida herba dan propionik rembesan asid. Perubahan dalam microbiome komposisi boleh menyebabkan cacat kulit halangan dan radang. Dalam jerawat, yang diubah suai profil P. jerawat berkata; berbeza phylotypes berbeza antara pasien dengan dan tanpa acne46. Dewan et al. menunjukkan dalam sampel kulit bahawa apabila P. jerawat hadir, Pseudomonas spesies biasanya tidak, dan sebaliknya. 47 Menariknya, antibiotik jerawat yang mengurangkan P. jerawat penjajahan pada kulit juga boleh membawa kepada gram-negatif folliculitis disebabkan oleh pseudomonas48.

Di samping itu, kebelakang belajar digambarkan baik jawapan untuk minocycline rawatan di P. jerawat-positif kulit sarcoidosis pesakit . Ketika kami diperiksa teruk tahan api pesakit kehadiran P. jerawat, kami menemukan bahwa pasien yang memerlukan perawatan dengan infliximab di susulan lebih mungkin untuk bersenang-P. Jerawat di darah apabila disahkan daripada pesakit: tanpa perawatan atau dirawat dengan pertama atau kedua garis rawatan.

Bagaimanapun, permukaan sterilisasi sebelum pembedahan tidak menghapuskan bakteria, sejak organisma sebenarnya terletak jauh di dalam kelenjar. Luka pisau bedah memotong melalui ini folikel, membolehkan tabur dan kebocoran bakteria . Inovatif sterilisasi kaedah itu mungkin diperlukan untuk menembus dermis dan mengurangkan penyebaran P. jerawat.

ACNES

Radang reaksi memicu reaksi berantai di berdekatan kelenjar minyak dan P. jerawat spread. Topikal terapi jerawat ubat yang digunakan secara langsung untuk kulit, seperti gel atau krim. Preskripsi produk seperti bakteria atau berkesan krim bisa merawat ringan untuk sederhana jerawat. Ini mungkin ditetapkan sendirian atau dalam kombinasi dengan bahan-bahan lain. Jerawat berlaku apabila kelenjar melekat ke folikel rambut dirangsang pada masa pubertas atau disebabkan oleh perubahan hormon lain. Dikaitkan dengan peningkatan pengeluaran minyak perubahan dalam cara di mana sel-sel kulit matang, bahkan mereka untuk menyumbat folikel liang.

Pengarah Tiglio & Pigmentasi Institute of Southern California Dr. Pearl E. Grimes mata yang utama bahan-bahan yang digunakan untuk merawat dan mengelakkan masa depan wabak termasuk teh dan gel. “Gel umumnya membantu membunuh bakteri yang menyebabkan jerawat, dan ketika digunakan setiap hari, ia dapat membantu anda kawalan jerawat dan mengurangkan suar,” dia menjelaskan. 210 mengasingkan P. jerawat termasuk dalam belajar termasuk 105 P. jerawat diasingkan dari 25 jerawat pesakit dan 55 diasingkan dari 14 kawalan tanpa penyakit kulit, semua orang kulit putih diambil dalam Setelah, Denmark. Semua mata pelajaran secara klinis diperiksa oleh sama neurologi pakar dan jerawat itu dinilai menurut Leeds skor . Minimum evolusi pohon 57 urutan jenis dikesan antara 210 mengasingkan P. jerawat dari kulit orang yang sihat dan dari pasien dengan berbagai derajat jerawat, dan dari penyakit berjangkit lain. Bilangan bebas mengasingkan berkaitan dengan setiap ST mengandungi lebih daripada satu mengasingkan ditunjukkan dalam kurungan.

Jerawat-jenis tahan dengan satu sama rintangan corak menunjukkan kemungkinan mendatar pemindahan rintangan antibiotik gen seluruh spesies bakteria, seperti yang telah disebutkan. Jerawat mengasingkan dan Gram-positif kulit biasa flora jerawat pesakit melawat kekeliruan klinik di Amman –Jordan untuk menilai peranan antibiotik penggunaan. Jerawat vulgaris adalah nama perubatan untuk kerap jerawat-kehadiran bintik hitam, whiteheads dan lain-lain jenis jerawat di kulit. Walaupun ringan jerawat boleh memperbaiki dengan over-the-counter rawatan, bentuk yang lebih teruk harus dirawat oleh seorang dokter kulit.